Clinic beoordelen exterieur paard

LTO en Vereniging Eigen Paard houden op Koningsdag (zaterdag 26 april) een Clinic Exterieurbeoordeling paard bij dressuurstal Jespers, Bergse Pad 8 in Teteringen (nabij Breda).

Clinic+beoordelen+exterieur+paard
© pieter Stokkermans no

Tijdens deze dag, die om 14 uur begint, vertelt Frenk Jepsers wat de belangrijke exterieurkenmerken zijn van een dressuurpaard. Deze kennis helpt ondernemers bij de training of bij de aankoop van een paard.

Dit is een vervolg op de voorgaande clinics, waarbij nu naast de theorie, het beoordelen op stand en beweging aan de hand, ook de beoordeling onder het zadel wordt behandeld volgens het Pavo-Cup model.

Geen onbekende

Jespers is geen onbekende in paardenland. Hij werkte twaalf jaar aan de opbouw van manege Buitenhorst te Oosteind. Vervolgens specialiseerde hij zich in de dressuur.

Zo was Frenk 9 jaar actief bij het KWPN als hengstenkeurings-commissielid. Ook is hij medegrondlegger van de Pavo-Cup. Ook is hij de dressuur-bondscoach van Turkije.

Tevens zal tijdens deze dag Bert Lam een demonstratie geven over de bewegingsanalyse bij paarden. Door middel van sensoren worden de bewegingen van de paarden geanalyseerd. U zult hierbij een van de eerste personen zijn die de demonstratie over deze manier van het analyseren van de bewegingen zult bijwonen.

Kosten

Voor leden van LTO en Vereniging Eigen Paard zijn de kosten 7,50 euro per persoon. Niet-leden betalen 12,50 euro. Inschrijven voor deze clinic kan via e-mail.

Deze clinic wordt ook op zondag 1 juni vanaf 14 uur gehouden bij Stal Bemelmans, Wissengrachtweg 45 te Hulsberg (Limburg).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer