Certificering+duurzaam+hout+goedkoper
© Green Deal

Certificering duurzaam hout goedkoper

In een enquête, die onder de achterban van de Green Deal partijen is uitgevoerd, komen de kosten van handelsketencertificering als belangrijk knelpunt naar voren. Green Deal gaat de kosten inventariseren.

Green Deal start een onderzoek naar de directe én indirecte kosten die bedrijven maken om duurzaam hout te kunnen leveren. Green Deal wil daarmee de certificeringskosten duurzaam hout inzichtelijk maken en terugdringen

Duurzaam hout de norm

In juni 2013 is de Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’ getekend. Hierin hebben 27 organisaties de handen ineen geslagen om de keuze voor hout uit duurzaam beheerde bossen zo eenvoudig mogelijk te maken. Doel is duurzaam hout tot norm te maken in Nederland.

Elke schakel in de keten, van houtkap tot eindproduct, die hout uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen wil verwerken, bewerken of verhandelen, moet zich laten certificeren. Dit wordt handelsketen- of Chain of Custody (CoC)-certificering genoemd.

Garantie

Een gesloten handelsketen is nodig om de klant de garantie te kunnen geven dat het hout dat men koopt aantoonbaar afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken voor duurzaam bosbeheer, FSC en PEFC.

De uitkomsten van de enquête worden via de website gepresenteerd.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer