Minder afval Drents en Gronings buitengebied

Het buitengebied van Drenthe en Groningen blijft relatief verschoond van afvaldumpingen. Tijdens een brede controle op milieuhandhaving in het buitengebied zijn vorige week minder afvaldumpingen aangetroffen dan in voorgaande jaren.

Toch werden in totaal 88 overtredingen vastgesteld. Zo’n vijftig groene en blauwe opsporingsambtenaren waren gezamenlijk op stap om overtredingen in de natuur op te sporen.

Het ging onder meer om personeel van politie Drenthe en Groningen, Staatsbosbeheer, Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Waterschap en Provincie Drenthe.

Strobalen

Zo werden 52 strobalen aangetroffen en10 kuub bladafval bij een camping. Ook is er opvallend veel tuinafval aangetroffen. De controleurs stelden verder vast dat op relatief veel plekken vegetatie met bestrijdingsmiddelen is doodgespoten.

Op zeven plekken troffen de opsporingsambtenaren resten van hennepteelt aan zoals plantenresten, potgrond en isolatie. Alle aangetroffen dumpingen worden nog nader onderzocht en het afval wordt opgeruimd.

Hennepplantages

Een landelijke inventarisatie van Staatsbosbeheer laat zien dat het aantal dumpingen van afval de afgelopen tien jaar geleidelijk is gestegen.

Met vooral een piek in de laatste twee jaar als het gaat om achtergelaten afval van hennepplantages en van drugslaboratoria. Dat vindt vooral in het midden en zuiden van het land plaats.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer