ABAB: kijk kritisch naar jezelf en je bedrijf

Moet een agrarisch ondernemer op dezelfde wijze doorboeren als de afgelopen tien tot vijftien jaar? Of liggen elders mogelijkheden die beter bij bedrijf en ondernemer passen?

ABAB vindt dat ondernemers goed over hun eigen toekomst moeten nadenken. 'Ondernemen is bewegen. Hoe vind je de strategie die bij je past', stelt Twan de Bie, manager agrarisch bedrijfsadvies van ABAB Accountants en Adviseurs.

'Past een verdere schaalvergroting bij het bedrijf, de ondernemer en de omgeving?'

Schaalvergroting

Volgens De Bie is schaalvergroting voor de ene ondernemer de goede weg en voor de ander een dood spoor. 'Het is daarom goed dat je kritisch naar jezelf kijkt. ABAB ontwikkelde een ondernemersscan, waarmee de ondernemer hier inzicht in krijgt.'

ABAB Accountants en Adviseurs hield de afgelopen weken enkele bijeenkomsten voor ondernemers. Daar kwamen ook enkele ondernemers aan het woord, die de juiste keuzes maakten voor zowel ondernemer, ondernemer en omgeving.

MiniTree

Han Fleuren ontwikkelde met zijn familie de 'MiniTree'. Dat zijn kleine fruitboompjes voor op balkon en terras, waarvan er jaarlijks tienduizend worden verkocht. Ook hij kwam op een bepaald moment tot het inzicht dat er ook een andere weg is, geeft De Bie aan.

'Overigens zijn niches niet voor iedereen de juiste weg', verzekert de ABAB-man. Hij denkt daarom dat het goed is dat iedere ondernemer goed naar de mogelijkheden van zichzelf en het bedrijf kijkt.

'Hoe de missie van het bedrijf kritisch tegen het licht en stuur eventueel tijdig bij. Ondernemen is immers bewegen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer