Duitse boer baas in 'eigen' supermarkt

Boeren die zelf bepalen hoe en voor welke prijs hun producten in het winkelschap liggen. 129 supermarkten in Duitsland bewijzen dat het kan. Een groep ZLTO-leden kon het deze week met eigen ogen aanschouwen.

Duitse+boer+baas+in+%27eigen%27+supermarkt
© ZLTO Marjon Krol

Ze reisden ervoor naar deelstaat Hessen, waar ongeveer 180 boeren en tuinders samenwerken onder de vlag van hun eigen merk Landmarkt.

En onder dat concept runnen ze binnen 129 Rewe-supermarkten feitelijk hun eigen winkeltjes.

Boeren bepalen de prijs

De boeren zorgen niet alleen voor de productie van allerlei levensmiddelen, maar staan ook zelf aan de lat voor de toelevering en de hele promotie van hun producten. En niet onbelangrijk, ze bepalen zelf ook de prijs.

Pas op het moment dat het Landmarktproduct wordt verkocht, roomt Rewe 20 procent van de verkoopprijs af. Dat is ‘part of the deal.’

Succesvol

Ben Bruurs van Den Elshorst uit Baarschot, was een van de twaalf Brabantse ondernemers die mee was op excursie. Dat het daar zo succesvol is, is voor een belangrijk deel ook te danken aan Rewe zelf, constateert Bruurs.

’Ze zagen in Landmarkt een manier om extra klanten te trekken. Klanten die natuurlijk ook andere producten kopen. De omzet van Landmarkt binnen een Rewe-winkel is met anderhalf procent redelijk beperkt. Maar het aantal klanten is veel harder gegroeid.’

· Lees meer hierover volgende week zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer