Plus%3A+leverancier+betaal+gemiste+inkomsten
© NVT

Plus: leverancier betaal gemiste inkomsten

Supermarktketen Plus wil gemiste inkomsten door de door Albert Heijn gestarte nieuwe prijzenoorlog verhalen op leveranciers. Dat blijkt uit een brief die Plus stuurde aan een aantal leveranciers van A-merken, meldt de NOS.

In de brief schrijft de commercieel directeur van Plus dat door de 'huidige marktontwikkeling' er minder wordt verdiend op veel A-merkproducten. 'Het opgetreden margeverlies brengen wij bij u in rekening.'

Het door de supermarkt berekende bedrag zouden de leveranciers binnen veertien dagen moeten overmaken. 'Ja, bovengenoemde brief is verstuurd en de door de NOS gemelde inhoud komt overeen', geeft woordvoerder Marijke Jurgens aan.

Voorstel

Plus overtreedt met deze eis geen regels, verklaart de woordvoerster. 'Wij doen in de brief een voorstel aan de leveranciers.' Ze geeft aan dat die alternatieven kunnen aanbieden 'om het ontstane margeverlies te compenseren'.

Een aantal leveranciers kwam hiermee al op de proppen. Wat deze voorstellen inhouden, wil Jurgens niet zeggen omdat dit 'bedrijfsgeheim' is.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer