Agroscoopbokaal maatschap Beulink (video)

Maatschap Beulink uit het Gelderse Zelhem ontvangt dit jaar de Agroscoopbokaal van ForFarmers Hendrix. Als sterke punten van het bedrijf worden genoemd de individuele benadering van de dieren, oog voor dierwelzijn en de goede slachtresultaten.

Vader Bennie en zijn zoons Remco en Rudy houden drieduizend vleesvarkens en halen een gemiddelde groei van 930 gram per dag. In 2007 bouwde de maatschap nieuw voor drieduizend vleesvarkens. De zeugentak werd beëindigd en het akkerland uitgebreid.

Drie jaar later werd de capaciteit vergroot naar vierduizend vleesvarkens. Maar omdat de varkens worden gehouden onder het Good Farming Star-concept van Vion zijn het er een kwart minder.

Individuele benadering

De individuele benadering van de vleesvarkens is een erfenis van de zeugenhouderij, waar de familie dat gewend was. Maatschap Beulink heeft 82 hectare land in eigendom. Daarop teelt ze granen en corn-cobmix.

Dat wordt bijgemengd met andere grondstoffen en aan de vleesvarkens gevoerd. De mest rijdt de maatschap uit op eigen land. In 2015 wil de maatschap groeien naar 4.000 vleesvarkens.

Agroscoopbokaal

Agroscoop® is een internetmodule van ForFarmers Hendrix waarmee varkenshouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega varkenshouders mogelijk.

Jaarlijks reikt ForFarmers Hendrix de Agroscoopbokaal uit aan een varkenshouder die op een specifiek onderdeel uitzonderlijk heeft gepresteerd. Dit jaar is beoordeeld op ‘groei en gezondheid’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer