Avebe wil voldoende volume vastleggen

Zetmeelfabrikant Avebe beraadt zich op aanpassingen van het bonus-malussysteem om voldoende aardappelvolume vast te leggen.

Avebe+wil+voldoende+volume+vastleggen
© Avebe

Na afloop van de zetmeelcampagne gaf Avebe aan dat het aanbod aan aardappelen dit seizoen relatief laag was. De fabrikant wijt dat aan een tegenvallend groeiseizoen en ook aan de wegstroom van aardappelen naar de verwerkende industrie.

In een reactie zegt Avebe dat ze niet ingaan op de hoeveelheden aardappelen die zetmeeltelers leveren voor de verwerking tot vlokken. De aanpassing van het bonus-malussysteem moet het aantrekkelijker maken om alle aardappelen aan Avebe te leveren.

Aardappelzetmeel onderscheidend

'Voor een goede afzet en een goede prijs hebben we voldoende volume nodig', zegt woordvoerder Janet Katerberg van Avebe. Volgens haar richt Avebe zich in de afzet volledig op markten waar aardappelzetmeel onderscheidend is ten opzichte van andere zelmeelsoorten.

'De invloed van andere zetmeelgewassen op de markt is daardoor minder groot. De strategie waarbij Avebe zich richt op innovatieve ingrediënten op basis van aardappeleiwit en aardappelzetmeel lijkt in de afzet zijn vruchten af te werken', aldus Katerberg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer