Einde campagne Avebe

Avebe verwerkt deze week de laatste aardappelen van zetmeelcampagne 2013-2014. Kenmerkend voor deze campagne was volgens Avebe de uitstekende kwaliteit en het hoge zetmeelgehalte van de aardappelen.

Einde+campagne+Avebe
© Nieuwe Oogst

Alleen in Ter Apelkanaal worden deze week nog aardappelen verwerkt. De locatie in Gasselternijveen verwerkte vorige week de laatste vrachten en de locaties in het Duitse Lüchow en Dallmin waren al eerder klaar.

De aardappelen die Avebe in de laatste periode verwerkte, waren relatief laag in tarra en hadden gemiddeld hogere zetmeelgehaltes dan eerder in de campagne.

Lager tarracijfer

Het gemiddelde tarracijfer ligt op 5 procent en dat is bijna een procent lager dan het meerjarig gemiddelde. Het zetmeelgehalte ligt met 20,5 procent in deze periode boven het meerjarig gemiddelde.

Het besluit van Avebe om later te beginnen met de verwerking, heeft volgens de zetmeelverwerker zijn vruchten afgeworpen en het groeizame weer leverde nog behoorlijk extra volume op.

Weersomstandigheden

Het aanbod van aardappelen bleef echter gedurende de hele campagne achter als gevolg van de weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen. Daarnaast speelde de vraag naar aardappelen vanuit de verwerkende industrie een rol.

Avebe komt in maart met de aardappelprijs over de campagne. Het coöperatieve boekjaar sluit op 1 augustus dan wordt ook de totale opbrengst per ton aardappelen gepubliceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer