VION sluit slachterij in Duitse Lingen

Vleesbedrijf VION wil zijn varkensslachterij in de Duitse plaats Lingen 'zo snel mogelijk' sluiten wegens steeds verder oplopende verliezen. Dat heeft VION woensdag bekendgemaakt.

De afgelopen jaren leed de slachterij voor miljoenen euro’s aan verliezen. Dat werd veroorzaakt doordat de slachterij steeds minder varkens kreeg te verwerken. In 2013 daalde dit aantal met 30 procent tot 12.000 varkens per week.

Maar de problemen begonnen al in 2008, toen een grote klant was overgestapt naar een ander slachtbedrijf. VION slaagde er niet in om de teruglopende omzet voldoende te compenseren met nieuwe klanten.

Banen

Het bedrijf denkt de slachterij eind volgende maand al te kunnen sluiten. Daardoor raken meer dan honderd mensen hun baan kwijt. VION heeft in Duitsland meer dan tien slachterijen en in Nederland vier.

VION verkocht vorig jaar verschillende onderdelen in een poging zijn financiële positie te versterken. Zo werd de ingrediëntendivisie voor 1,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse Darling International.

Schnitzels

In september werd in Duitsland de productie van worsten, schnitzels en gehaktballen afgestoten.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer