Tarwebehoefte+Indonesi%C3%AB+groeit+sterk
© Nieuwe Oogst

Tarwebehoefte Indonesië groeit sterk

Indonesië groeit binnen vijf jaar uit tot een van drie grootste importlanden voor tarwe. Dat voorspelt de Rabobank.

De Food&Agribusiness-afdeling van Rabobank schreef een rapport over de tarweconsumptie in Indonesië en de mogelijkheden voor import en investeringen.

Gezien de ontwikkeling van de consumptie van tarwe gaan de deskundigen van Rabobank ervan uit dat Indonesië over vijf jaar meer dan 10 miljoen ton tarwe moet importeren om in de behoefte te voorzien.

Veranderende voedingspatroon

Door de stijgende welvaart en veranderende voedingspatroon neemt de consumptie van tarwe in Indonesië in hoog tempo toe. De laatste tien jaar steeg het verbruik met 70 procent van 3,8 miljoen ton tot 6,6 miljoen ton.

Veel Indonesiërs beschouwen tarwe als een alternatief voedingsmiddel voor rijst. Vanwege de toename van de tarweconsumptie lukt het Indonesië wel om voor rijst zelfvoorzienend te blijven, constateert Rabobank.

Australië

Indonesië heeft geen geschikt klimaat voor eigen productie van tarwe. Voor import is het Aziatische land met name afhankelijk van Australië en voor een deel van Canada en de Verenigde Staten.

Met 10 miljoen ton tarwe aan import komt Indonesië op termijn op gelijke hoogte met Egypte, dat is vooralsnog het grootste importland.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer