Bijna driekwart uien al afgeleverd

Van de ruim 1,31 miljoen ton zaaiuien van oogst 2013 is medio februari ongeveer 0,95 miljoen ton inmiddels afgeleverd.

Bijna+driekwart+uien+al+afgeleverd
© Nieuwe Oogst

Dit blijkt uit de voorraadmeting van Bureau Uienmarktinformatie (BUI) op basis van reacties van bijna driehonderd uientelers. De afgeleverde 0,95 miljoen ton betekent 72 procent van de totale oogst in 2013.

Vorig jaar was in de vergelijkbare periode van de bruto-oogst van 1,35 miljoen ton ongeveer 60 procent ofwel 0,8 miljoen ton afgeleverd. In februari 2012 was 46 procent afgeleverd. Dat was toen goed voor bijna 0,74 miljoen ton van de totale oogst van 1,59 miljoen ton.

Vrij leverbaar

Een kwart van de uien die nu in bewaring liggen, is al verkocht. De rest is vrij leverbaar. Dat is ongeveer 270.000 ton.

In dezelfde periode vorig jaar was van 0,55 miljoen ton in bewaring 0,15 miljoen ton vastgelegd en het jaar daarvoor was van de 0,85 miljoen ton uien in opslag al 0,1 miljoen ton op contract verkocht.

Nog niets verkocht

Ongeveer 31 procent van de akkerbouwbedrijven met uien in de bewaring beschikt nu nog over vrije uien. Van de ondervraagde uientelers heeft 12 procent nog niets verkocht. Dit aandeel is behoorlijk lager dan voorgaande jaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer