'Pensioen nekt oud-personeel Agrifirm'

Ruim vijfhonderd ex-werknemers van Agrifirm zijn volgens CNV Vakmensen de dupe van een nieuwe pensioenregeling bij het bedrijf.

%27Pensioen+nekt+oud%2Dpersoneel+Agrifirm%27
© Nieuwe Oogst

Omdat de pensioenregeling bij een nieuwe verzekeraar wordt ondergebracht, lopen de ex-werknemers alle toekomstige indexaties mis. De ex-werknemers blijven achter bij de oude pensioenverzekeraar, Interpolis Solidair.

'Dat heeft grote gevolgen voor de waarde van hun pensioen', zegt bestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen. 'Het probleem beperkt zich helaas niet tot Agrifirm. Ook andere bedrijven hebben hiermee te maken.'

Standpunt toelichten

De coöperatie wil inhoudelijk niet op deze zaak naar buiten reageren. 'De hoofddirectie van Agrifirm zal haar standpunten richting de vakbonden in een aparte bijeenkomst met hen toelichten', geeft woordvoerder Henk Wassink aan.

De pensioenregeling bij Agrifirm is niet ondergebracht bij een bedrijfstakpensioenfonds, maar bij een pensioenverzekeraar. 'Dat heeft een groot nadeel', weet Van de Veen.

Slapers

'Bij wisseling van pensioenverzekeraar blijven de gepensioneerden en de 'slapers' achter. Dat pensioengeld blijft bij de oude verzekeraar en gaat nooit meer omhoog', geeft de vakbondsman aan.

Voor de voormalige werknemers van Agrifirm betekent dit alle toekomstige indexaties aan hun neus voorbijgaan, stelt hij. 'En daar kunnen ze weinig tegen doen. Een oneerlijke situatie.'

Protest

Een groep oud-werknemers van Agrifirm protesteerde gisteren bij het hoofdkantoor van Agrifirm in Apeldoorn. Veel hoop op een oplossing heeft Van de Veen niet.

'Ex-werknemers kunnen niet staken. Deze groep moet dus rekening houden met een lager pensioen dan ze hadden verwacht.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer