Aspergeseizoen al begonnen

Het aspergeseizoen is al begonnen, vier weken eerder dan andere jaren. Op sommige velden in Noord- en Midden-Limburg worden de eerste asperges nu al gestoken.

Aspergeseizoen+al+begonnen
© Monique Jansen

Dat komt vooral door de hoge temperaturen en de vele uren zonlicht, zei aspergespecialist Huub Rooijakkers van het Nederlands Asperge Centrum in Horst dinsdag.

Nog deze week kan het eerste witte goud van eigen bodem al in de winkels liggen. Volgens Rooijakkers gaan asperges groeien vanaf een grondtemperatuur van 10 graden en bij voldoende zonlicht. De zon heeft de afgelopen weken twee keer zoveel als normaal geschenen en de gemiddelde bodemtemperatuur ligt rond de 12 graden.

April

De officiële opening van het aspergeseizoen is zoals elk jaar pas de tweede donderdag van april. Of de consument nu al klaar is voor de aspergeconsumptie, is volgens Rooijakkers afwachten. Hoe meer zin de consument erin heeft, des te hoger de prijs van de eerste asperges van de volle grond.

Op de velden waar de asperges volgroeid zijn, kan acht weken lang geoogst worden. Dat betekent dat de oogst op deze velden ook vier weken eerder dan anders stopt.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer