Loterij kiest voortaan voor dierhouderij

De Nationale Postcode Loterij heeft het voortaan over dierhouderij in plaats van vee-industrie. 'We waren ons er niet van bewust dat die term gevoelig ligt bij boeren in Nederland', stelt Selma Hetharia.

Wakker Dier ontving begin deze week van de Nationale Postcode Loterij een half miljoen euro om het dierenwelzijn in de veehouderij onder de aandacht te brengen.

'Goed nieuws voor de dieren in de vee-industrie! De Nationale Postcode Loterij heeft besloten het werk van Wakker Dier met 500.000 euro te ondersteunen', gaf directeur Arthur Wiltink van Wakker Dier in een reactie aan.

Vee-industrie

De Nationale Postcode Loterij koos er vervolgens voor de terminologie.van de dierenwelzijnsorganisatie in communicatie-uitingen over te nemen, onder meer op Twitter.

Postcode Loterij ?@PostcodeLoterij: @meelmuisje Wakker Dier zet zich in voor een beter leven voor dieren in de vee-industrie en daarom ontvangen zij steun.

Tegen de borst stuiten

Na het verzoek om een toelichting op deze woordkeuze, geeft de Nationale Postcode Loterij aan voortaan over dierhouderij te spreken.

'Het is uiteraard geenszins onze bedoeling veehouders tegen de borst te stuiten', verklaart persvoorlichter Hetharia.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer