Nog geen plan voor Bommelerwaard

In het besloten deel van de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland is gisteren het besluit genomen om voor de Bommelerwaard een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen.

Dit derde voorbereidingsbesluit Tuinbouw Bommelerwaard is vandaag in werking getreden. Het oorspronkelijke agendapunt Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard is nu van de baan.

Met het voorbereidingsbesluit is vooral tijd gecreëerd om een breed draagvlak te zoeken voor de ingrijpende keuzes die moeten worden gemaakt.

Repareren

‘Een verstandige beslissing’, zegt voorzitter Henk Kolbach van Tuinbouwplatform Bommelerwaard. De tuinders zagen het plan van de provincie namelijk helemaal niet zitten.

‘We hopen nu dat de provincie het huidige plan gaat repareren richting ‘bestemming bij recht’, stelt Kolbach, die aangeeft dat de sector wil meedoen om een goed plan op tafel te krijgen.

Bestemmingsplan

Nadeel is wel dat de herstructurering van de sector weer op de lange baan wordt geschoven. Tuinders die willen uitbreiden worden voorlopig beoordeeld op het huidige bestemmingsplan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer