GBB: opeenstapeling onzekerheden

Het gaswinningsbesluit van de Tweede Kamer dat minister Henk Kamp vrijdagmiddag in Loppersum toelichtte, is een opeenstapeling van onzekerheden. Dat vindt de Groninger Bodem Beweging (GBB) na lezing van de rapporten.

De grootste onzekerheid is het openhouden van de boorputten in Loppersum, reageert de vereniging.

'De minister wil de mogelijkheid openhouden om bij grote vraag naar gas snel te kunnen leveren. Maar wie weet nu al hoe vaak dat gaat gebeuren? Weet de minister welke winters ons te wachten staan? En, wie houdt toezicht op het winnen uit deze putten?'

Schadeprocedure

Bovendien vindt de bodembeweging het een slechte zaak dat de NAM de schadeprocedure blijft aansturen. 'Ze hebben tot aan vandaag laten zien dat ze dit niet goed genoeg kunnen.' GGB heeft pleit voor een onafhankelijke procedure.

Tenslotte zit in de 1,18 miljard euro die Kamp in Groningen wil steken, volgens GGB 'maar 265 miljoen euro voor leefbaarheid en een economisch duurzame toekomst'.

'Dit laat zien dat dit kabinet niet genoeg wil investeren in onze toekomst', verklaart de Groninger Bodem Beweging.

Weer

 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 4°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  50 %
Meer weer