Meer financiële opties energie-innovatie

De mogelijkheden voor financiering van innovatie in energie worden vergroot. Dat staat in het Energieakkoord dat werkgevers-, werknemers- en milieuorganisaties en het kabinet, onder leiding van de voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) hebben gesloten.

Meer+financi%C3%ABle+opties+energie%2Dinnovatie
© Nieuwe Oogst Han Reindsen

Om die financieringsmogelijkheden te verbeteren wordt een nieuwe innovatieregeling voor demonstratieprojecten voor schone technologie gestart. Daarnaast zijn met banken en beleggers afspraken gemaakt om de financierbaarheid van grote projecten voor hernieuwbare energie te verbeteren.

Het budget voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) wordt beperkt om ruimte te maken voor een innovatieregeling en het resterende budget wordt meer gericht op investeringen in energiebesparing.

SDE+

Minister Henk Kamp van Economische Zaken maakte verder bekend dat In alle mogelijke opties voor hernieuwbare energie wordt geïnvesteerd, waarbij de SDE+ regeling het belangrijkste stimuleringsinstrument blijft.

De emissiereductie van CO2 wordt na 2020 in Europa versneld. Een structurele versterking van het Europese Systeem van Emissiehandel (ETS) is cruciaal om dit op een kosteneffectieve wijze te doen. Partijen zetten zich er voor in om dit in Europees verband voor elkaar te krijgen.

Hoofdlijnen

De komende weken worden de hoofdlijnen nader uitgewerkt en doorgerekend. In augustus vindt de definitieve besluitvorming plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  50 %
Meer weer