Nederlander verspilt 47 kilo voedsel
			De Nederlandse consument heeft vorig jaar gemiddeld 47 kilo voedsel weggegooid. Dat is ongeveer evenveel als in 2010, toen de Nederlander gemiddeld 48 kilo voedsel verspilde.
		
Dat blijkt uit een analyse van huishoudelijk afval van bureau CRM in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.
Zuivel, brood en groente gooien mensen het meest weg. Verder valt er nog veel winst te behalen voor rijst en pasta, waar vaak te veel van wordt gekookt.
Voedingscentrum
Het Voedingscentrum en Milieu Centraal begeleidden het onderzoek. Volgens Corné van Dooren van het Voedingscentrum kunnen mensen nog veel doen om minder voedsel weg te gooien.
'De verspilling vindt plaats doordat mensen te veel kopen, het eten niet op de juiste manier bewaren, maar ook doordat ze soms niet weten hoe ze restjes kunnen gebruiken', geeft Van Dooren aan.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
		 
			
		
		
		Meer marktprijzen
    
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
 
					 
					 
					Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
- 
					 TS125A PlusGebruikt, € 32.500 
- 
					 John Deere 6090M trekker (HEN) #691710Gebruikt, P.O.A. 
- 
					 Fendt 309 CA1998, P.O.A. 
- 
					 Kverneland Enduro 3000 (HAE) #145290Gebruikt, P.O.A. 
Vacatures
- Beleidsmedewerker Boomkwekerij- Royal Anthos - Hillegom
- Teamleider teelt- IBN - Schaijk
- Technisch Specialist- Pater Bloembollen - Spierdijk
- Internationaal Accountmanager- Schaap Holland BV - Biddinghuizen
- Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw- Nieuwe Oogst - NL
Weer
- 
	Zaterdag15° / 10°80 %
- 
	Zondag13° / 9°60 %
- 
	Maandag13° / 7°40 %






 
								 
								 
								 
								 
								


 
					


