Nederlander verspilt 47 kilo voedsel
De Nederlandse consument heeft vorig jaar gemiddeld 47 kilo voedsel weggegooid. Dat is ongeveer evenveel als in 2010, toen de Nederlander gemiddeld 48 kilo voedsel verspilde.
Dat blijkt uit een analyse van huishoudelijk afval van bureau CRM in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.
Zuivel, brood en groente gooien mensen het meest weg. Verder valt er nog veel winst te behalen voor rijst en pasta, waar vaak te veel van wordt gekookt.
Voedingscentrum
Het Voedingscentrum en Milieu Centraal begeleidden het onderzoek. Volgens Corné van Dooren van het Voedingscentrum kunnen mensen nog veel doen om minder voedsel weg te gooien.
'De verspilling vindt plaats doordat mensen te veel kopen, het eten niet op de juiste manier bewaren, maar ook doordat ze soms niet weten hoe ze restjes kunnen gebruiken', geeft Van Dooren aan.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Case IH International 845 XL trekker (SOM) #695190
Gebruikt, P.O.A.
-
Lemken Vari-Opal 7 (BIE) #676648
Gebruikt, P.O.A.
-
Valtra Q305 trekker
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere 328A achtermaaier met kneuzer
2012, P.O.A.
Vacatures
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Docent – adviseur bodemgebruik/voederteelt
HAS green academy - 's-Hertogenbosch
Vertegenwoordiger M/V
KI Kampen - Dalfsen, Nederland
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Weer
-
Woensdag21° / 8°20 %
-
Donderdag19° / 13°60 %
-
Vrijdag18° / 12°70 %