Demoproject in Wijster met biogas

Met het project ‘Biogas Plant of the Future’ bouwen DSM, Attero, Noblesse Proteins, Nederlandse Vereniging van Pluimveehouders en Stichting Energy Valley op het bedrijventerrein in Wijster een demo-installatie voor de productie van biogas.

Dankzij een speciaal enzym wordt in de innovatieve installatie 150.000 ton kippenmest en flotatieslib vergist tot 15 miljoen kubieke meter biogas. Het project maakt deel uit van de landelijke versnellingsagenda van het Ministerie van EZ en wordt gesteund door provincie Drenthe.

Topsector Energie

De totale projectomvang bedraagt 3 miljoen euro, met een bijdrage van 1 miljoen uit het Nationale Innovatieprogramma van de Topsector Energie.

Het demonstratieproject van Energy Valley Noord Nederland maakt deel uit van een landelijk investeringsprogramma voor innovaties in duurzaam gas. Projecten voor onder meer Groen Gas, LNG en Power-to-Gas tonen aan dat duurzaam gas een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie, constateert Energy Valley. Het is bedoeld voor ondernemers in Drenthe, Friesland, Groningen en Noord-Holland Noord.

Bevingen

Het Drentse project sluit aan bij het programma Gas 2.0 dat de Commissie Meijer onlangs presenteerde naar aanleiding van de aardgas-bevingen in het Noorden.Tevens haakt het aan bij de noordelijke energieagenda ‘SWITCH’: de bijdrage die Noord-Nederland levert aan de doelstellingen in het Nationale Energie Akkoord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer