Omzetgroei+FloraHolland+1%2C6+procent
© FloraHolland

Omzetgroei FloraHolland 1,6 procent

Bloemenveiling FloraHolland sluit 2013 af met een omzet van 4,35 miljard euro. Dat is een groei van 1,6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Flora Holland meldt dat het een moeilijk jaar is geweest voor de afzet van bloemen en planten. In totaal zijn via het handelsplatform van de coöperatie 12,4 miljard producten verhandeld.

De hogere omzet van Flora Holland is vooral gebaseerd op een betere prijsvorming. Gemiddeld kregen de kwekers voor hun bloemen en planten ruim 2 procent meer betaald dan in 2012.

Aanhoudend winterweer

De snijbloemen en kamerplanten die via FloraHolland worden verhandeld, laten in 2013 een omzetgroei zien. Bij tuinplanten is sprake van een daling die voor een groot deel is veroorzaakt door het lang aanhoudende winterweer in het voorjaar.

Van de grootste productgroep snijbloemen stijgt de omzet met 2 procent naar 2,5 miljard euro. Dat is vooral een kwestie van prijsstijging, in volume was er een daling van 0,9 procent.

Bedrijven onder druk

In een reactie op de jaarcijfers zegt FloraHolland dat veel bedrijven in de sector onder druk staan. Verder blijkt dat de export voor het eerst sinds lange tijd met enkele procenten daalde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer