LTO en NZO richten ZuivelNL op

LTO Nederland en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) hebben vandaag ZuivelNL opgericht. Deze ketenorganisatie voor de zuivelsector is vanmiddag tijdens een bijeenkomst in Den Haag gepresenteerd.

LTO+en+NZO+richten+ZuivelNL+op
© Twan Wiermans

Met ZuivelNL willen vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland en de NZO de zuivelketen in Nederland versterken. LTO en NZO willen hun initiatief delen met andere partijen die aan de zuivelsector zijn gelieerd.

Hiervoor is een overlegplatform opgezet voor overleg met partijen als de veevoerindustrie, dierenartsen, de zuivelhandel en de retail.

Vertegenwoordigers van deze branches kunnen participeren in de verschillende themagroepen rond uiteenlopende onderwerpen. Te denken valt aan voedselveiligheid, diergezondheid, kennis, innovatie en verduurzaming.

Handelsbelemmeringen

Verder gaat ZuivelNL een aantal andere taken uitvoeren, zoals het inwinnen van marktinformatie en het inrichten en faciliteren van een veterinair exportpunt. Zo moeten (potentiële) handelsbelemmeringen worden voorkomen, en - indien nodig - zo snel mogelijk uit de weg worden geruimd.

Samen hebben de Nederlandse melkveehouderij en de zuivelindustrie een productiewaarde van 11 miljard euro. De sector is in omvang ongeveer een zesde van de totale voedingsmiddelenindustrie in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer