1,9 miljoen euro voor innovatie greenports

Zes Innovatie- en Demonstratie Centra (IDC's) in Westland, Lansingerland en Greenport Duin- en Bollenstreek ontvangen 1,9 miljoen euro aan subsidie van provincie Zuid-Holland.

Het gaat om de IDC’s Teelt, Smaak, Energie, Water, Robotica en Bollen & Vaste Planten. Het betreft een eenmalige subsidie die het bedrijfsleven en kennisinstellingen aanvullen met een investering van nog eens 1,9 miljoen euro.

Een IDC legt de verbinding met de verschillende technologiedomeinen en met het onderwijs op mbo- en hbo-niveau.

Demonsteren

Het is een fysieke locatie waar ondernemers samen met onderzoekers en onderwijsinstellingen werken aan de toepassing en implementatie van kennis van binnen en buiten de sector. Een belangrijke functie van IDC’s is innovaties direct demonstreren aan de ondernemers.

Op de locatie in Bleiswijk werken Wageningen UR Glastuinbouw en GreenQ samen aan projecten op het gebied van teelt, water, energie en smaak. In het Westland gaat het om robotica; hier werken Demokwekerij Westland, TU Delft en TNO samen. In Lisse draait het IDC om bollen & vaste planten.

Kansen

De IDC’s richten zich op fundamenteel onderzoek en op onderzoek dat meteen praktische toepassing kan vinden. Voor de tuinbouw liggen de grote kansen in het aangaan van verbindingen met andere sectoren.

In het bijzonder: de technologiesector, met life sciences, en met initiatieven op het gebied van ‘biobased economy’. Hierbij wordt op zo efficiënt mogelijk wijze gebruikgemaakt van de levende natuur voor de productie van voedingsmiddelen, grondstoffen en energiedragers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer