Natuurmonumenten: groot wild in Overijssel

Als het aan Natuurmonumenten ligt, maakt de provincie de weg vrij voor de komst van Groot Wild in de Overijsselse natuurgebieden. Dat meldt RTV Oost.

Het gaat om edelherten, damherten en everzwijnen die vanuit omliggende natuurgebieden gebieden als de Gelderse Veluwe, het Drentse Dwingelerveld en het Duitse achterland naar Overijssel trekken.

Uit een Groot Wild enquête van Natuurmonumenten onder ruim veertigduizend leden en niet leden blijkt dat 80 procent van de Nederlanders hier voorstander van is.

Nul beleid

In Overijssel geld nu nog een nul beleid. Als edelherten, damherten en everzwijnen de provinciegrens oversteken worden ze afgeschoten omdat ze verkeersoverlast en landbouwschade veroorzaken.

Natuurmonumenten wil dit beleid afschaffen. Daarnaast moet Overijssel de oorspronkelijke ecologische hoofdstructuur alsnog realiseren.

Natuurgebieden

Dat betekent dat de grote Overijsselse natuurgebieden worden aangesloten op die van Gelderland, Drenthe, Flevoland en Duitsland.

Om de dieren een vrije doorgang te bieden moet ruim 9.000 hectare natuurgebied in Overijssel alsnog geschikt gemaakt worden voor de aanwezigheid van groot wild.

• Klik voor complete enquête op bijgesloten pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer