Ruim baan voor groot wild in Drenthe

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting Het Drentse Landschap verzetten zich tegen het besluit van provincie Drenthe om alle edelherten, damherten en wilde zwijnen in de provincie af te schieten.

Ruim+baan+voor+groot+wild+in+Drenthe
© Dimormar

De provincie wil geen groot wild in Drenthe uit angst voor schade aan landbouwgewassen, verkeersonveilige situaties en overdracht van dierziekten. Daarom worden edelherten, damherten en wilde zwijnen afgeschoten zodra ze de provinciegrens overkomen.

Volgens de drie natuurbeherende organisaties kan Drenthe vanwege haar aaneengesloten natuurgebieden uitstekend beperkte populaties groot wild herbergen. Overdracht van ziekten is afgelopen jaren in Nederland en omringende landen in zijn geheel niet aan de orde geweest, stellen zij.

Toeristen

Bovendien levert groot wild geld op omdat de provincie er toeristisch aantrekkelijker door wordt, menen de natuurorganisaties. Toeristen willen graag wild zien, constateren zij.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer