SBIR-winnaars zoeken oplossing ammoniak

Negen ondernemers gaan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren voor het terugdringen van de uitstoot van ammoniak in Nederland. Dat is de uitkomst van de Small Business Innovation Research (SBIR) Terugdringen ammoniak uitstoot: Voer- en Managementmaatregelen in de veehouderij.


Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt de winnende projecten bij het uitvoeren van de onderzoeken. De ondernemers krijgen een half jaar de tijd en een budget van maximaal 40.000 euro. In totaal werden 25 projecten ingediend.

Winnaars

De winnende 9 projecten zijn: AmmoniakManagementSysteem met meetmodule (CLM Onderzoek en Advies), Betere voeding van de melkkoe (Schothorst Feed Research), Innovatief Voermanagement; gewassensor (LGG Research), Maximaliseren weidegang voor minimale ammoniakemissie (Vereniging Natuurweide), Het omgekeerde koemodel (VSM Automatisering), Animal Positioning System (Weelink Lincentie), Bieten Perspulp Silage (Duynie Holding), SSLIM(M)E varkens (Slimme Sturing van lig- en mestgedrag) ( MOJO Innovatieve Stalsystemen) en PIP Animal (PIP Animal).

Alle samenvattingen zijn binnenkort na te lezen op de website van Agentschap NL.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer