Dijksma start regeling boereninnovatie

Boeren kunnen vanaf deze zomer gebruik maken van een innovatieregeling voor het ontwikkelen van voer- en managementmaatregelen en voor het uitrijden van mest. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) weten.

Dijksma+start+regeling+boereninnovatie
©

De regeling, Small Business Innovation Research, moet bijdragen aan het behalen van de doelstelling van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Om tot voldoende ontwikkelingsruimte te komen in de PAS is met de landbouwsector een daling van 10 kiloton ammoniakemissie in 2030 afgesproken. Volgens LTO moet dit lukken.

Voermaatregelen

Een groter deel van de daling wordt gerealiseerd met behulp van voer- managementmaatregelen in de melkveehouderij. Om nieuwe ideeën te ondersteunen, zet Dijksma dus een innovatieregeling op.

Integrale stallen

De subsidieregeling integraal duurzame stallen voor agrarische bedrijven in de nabijheid van Natura 2000-gebieden wordt deze zomer opengesteld.

Ook komt er geld voor subsidieregelingen meetprogramma, beroepsopleiding en voorlichting en grote praktijknetwerken.

16 miljoen

Voor al deze regelingen heeft Dijksma 16 miljoen euro apart gezet. En als het een succes blijkt, is datzelfde bedrag volgend jaar ook beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer