'GLB aanpassen op onderdelen'

De Nederlandse invulling van het Europese landbouwbeleid behoeft aanpassen op onderdelen. Dat zegt LTO Nederland in een reactie op de gepresenteerde invulling die staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag de Tweede Kamer stuurde.

LTO Nederland ziet met name wat knelpunten bij de vergroening en een sterke inkomensteruggang voor enkele groepen boeren.

Voorzitter Albert Jan Maat spreekt zijn tevredenheid uit over dat geen goede landbouwgrond uit productie gehaald wordt voor de Nederlandse akkerbouw. Maat pleit voor meer maatwerk in de vergroening. Hij roept op om vezelhennep, vlinderbloemigen en bestaande landschapselementen in de vergroening op te nemen.

Inkomensdaling

De aardappelzetmeeltelers, intensieve melkveehouders en kalverhouders hebben te maken met een sterke inkomensdaling. LTO pleit voor het tegemoet komen van deze kwetsbare sectoren in de overgang naar gelijke hectarepremies.

'Laat de vergroening de boeren sterker maken', zegt Maat. Door innovatie en agrarisch natuurbeheer wil LTO de concurrentiekracht van bedrijven uit de agrarische sector versterken. LTO komt met een reeks voorstellen richting de politiek. Binnenkort bespreekt de Tweede Kamer het landbouwbeleid voor 2014 tot 2020.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer