Veel belangstelling voor Service2fruit

Het afzetplatform Service2Fruit stevent af op een omzetrecord van ruim 5 miljoen kilo. Via het digitale handelsplatform worden grootfruit, steenfruit, citrusfruit en zachtfruit en daarnaast ook paddenstoelen en diverse vruchtgroentes middels veilingen gekocht en verkocht.

De groei kon mede worden gerealiseerd doordat steeds meer product vanuit België en Polen via het handelsplatform wordt geveild. Het aantal geregistreerde gebruikers groeit nog wekelijks en ligt inmiddels al ruim boven de 720.

De groei zit zowel aan de fruittelerskant als aan de kant van de afnemers, waardoor de verwachting bestaat dat de gerealiseerde omzet blijvend hoger uitvalt omdat zowel het aanbod als de vraag groeit. Vanuit diverse gebieden in Europa is een toenemende interesse waarneembaar voor handel via het digitale veilsysteem van Service2Fruit, stelt Kees Diks van het handelsplatform vast.

Gesorteerd product

In de beginfase van het digitale veilen speelden telers vaak op zeker door alleen veilingen op de site te plaatsen van ongesorteerd product van nog gesloten koelcellen. Bij niet verkochte veilingen kon het dan gemakkelijk nog langer worden bewaard.

'Opvallend is nu dat ook steeds meer gesorteerd product via het handelsplatform wordt verhandeld', constateert Diks. Hij noemt de peer Conference als voorbeeld. 'Conference is een product dat al van meet af aan goed liep via het handelsplatform en is nog steeds het meest verkochte product. Wat wel is veranderd, is dat naast steeds gesorteerde Conference-peren ook steeds meer Conference uit België via het platform wordt geveild.'

Gebruiksvriendelijk

Het systeem van elektronisch veilen wordt intussen steeds gebruiksvriendelijker gemaakt. Gebruikers kunnen dit met name merken aan ruimere veilmogelijkheden en de vereenvoudigde administratieve afhandeling. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor telers en kleinere kopers om een commissionair in te schakelen om in opdracht te verkopen of te kopen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer