Dier terug te vinden in gehakt Aldi

Aldi maakt sinds vorige week inzichtelijk waar het vlees vandaan komt. Op alle vers vlees-verpakkingen zit een QR-code. Maar hoe traceer je gehakt of een slavink?

Dier+terug+te+vinden+in+gehakt+Aldi
© Aldi

‘Voor de productie van gehakt, worst en gemalen vlees-artikelen wordt gebruik gemaakt van verschillende batches grondstoffen (varkensvlees en/of rundvlees)’, legt Aldi uit.

Identificatie

Elke batch grondstoffen wordt voorzien van een identificatie, waarmee is terug te traceren tot op het niveau van een groep leveranciers (varkens-, pluimvee- of rundveehouders).

Per leverancier voor die batch is de informatie van de verwerkte dieren, inclusief de relevante informatie per dier, vastgelegd.

‘Bij de productie van een artikel wordt per charge de bovengenoemde batchidentificatie van de gebruikte grondstoffen vastgelegd in het systeem. Elke productiecharge van een artikel wordt voorzien van een unieke identificatie, die gekoppeld is aan de identificatie op het gelabelde Aldi-artikel’, geeft de discounter aan.

Gekoppeld

‘Deze informatie uit de verschillende schakels van de keten is dus middels unieke identificatie aan elkaar gekoppeld tot aan het verpakte, gelabelde artikel zoals het in de winkels wordt aangeboden.’

Eerste

Aldi is de eerste supermarkt in Nederland die zijn hele versvleesschap voorziet van QR-codes. De nieuwe verpakkingen varkens-, kippen- en rundvlees liggen al in de Aldi-koelingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer