Familie Van Zutphen wint Gouden Krul

Familie van Zutphen uit het Brabantse Zijtaart heeft de mooiste varkenshouderij van Nederland. De familie ontvangt daarvoor volgende week zaterdag de Gouden Krul.

Familie+Van+Zutphen+wint+Gouden+Krul
© NVV

De jury noemt de Van Zutphens 'een toegewijde familie met een prachtige varkenshouderij'. Hun boerderij ‘De Daltonhoeve’ is een zeugenbedrijf dat zich richt op het verkopen van biggen van 25 kilo.

Iedere ochtend worden de zeugen voorzien van vers stro en worden in de kraamstal de nieuw geboren biggetjes verzorgd. Ook komen er regelmatig klassen met kinderen langs die zo kennis maken met de varkenshouderij.

Acceptatie varkenssector

Familie Van Zutphen zegt ervan te zijn overtuigd dat het openstellen van het bedrijf een bijdrage levert aan de acceptatie van de varkenssector. Alle dragende zeugen zijn in groepshuisvesting met stro gehuisvest.

De organisatie van De Gouden Krul wil de consument net als de Van Zutphens tonen hoe mooi de varkenssector is. 'Nederland is rijk aan prachtige varkenshouderijen waar de dieren een heel fijn leven hebben.'

Via deze verkiezing hebben varkenshouderijen in Nederland volgens de organisatie de kans om naar buiten te treden en een breder publiek aan te spreken.

Uitreiking

De Gouden Krul wordt 30 november uitgereikt door Tweede Kamerlid Jaco Geurts. Dat gebeurt bij boerderij ‘De Daltonhoeve’, gelegen aan de Heisteeg 9, 5465 NZ in Zijtaart. Iedereen is vanaf 15 uur van harte welkom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer