Begroting Fair Produce moet sluitend

De kosten van Stichting Fair Produce moeten ook het komende jaar gedekt zijn. De stichting bespreekt de mogelijkheden hiervoor met het ministerie van Sociale Zaken.

Begroting+Fair+Produce+moet+sluitend
© marten sandburg

Ongeveer 90 procent van de champignontelers is aangesloten bij Fair Produce. De verwachte prijsstijging voor champignons met dit keurmerk bleef echter uit. Dit tot teleurstelling van de telers, zegt projectleider Peter Baltus van Stichting Fair Produce.

'De productie van champignons is naar een hoger plan getild, maar de prijs is onveranderd gebleven', zegt Baltus.

Geen meerprijs

Het is de bedoeling dat de stichting, na de opstartperiode, wordt gefinancierd vanuit de telers. Maar vooralsnog zien de telers de meerwaarde van het keurmerk niet terug in de prijs.

'Telers zien de meerwaarde van het keurmerk,' zegt Baltus. 'Maar het is de vraag of er voldoende draagvlak is om het nu al zelf te financieren. Er wordt tenslotte nog geen eerlijke prijs voor een eerlijk product betaald.'

De stichting hoopt en verwacht dat er over een jaar wel voldoende draagvlak is onder de telers. Door verdere marktontwikkeling zouden de Fair Produce-champignons dan een meerprijs moeten opleveren.

Begroting sluitend

'De stichting heeft een goede samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken,' zegt Baltus. 'We werken samen aan een oplossing om volgend jaar onze begroting sluitend te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer