Dijksma+wil+investeren+in+verdienmodel
© Jan Pit

Dijksma wil investeren in verdienmodel

'Duurzaamheid is de kern van mijn beleid voor de komende jaren en daar hoort een goed verdienmodel voor de boer bij.'

Met die boodschap opende staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma vandaag haar betoog tijdens de behandeling van de landbouwbegroting 2013.

Strenger

Ze erkent dat de eisen van de consument ten aanzien van voedsel steeds strenger worden. 'De land- en tuinbouw moet flink investeren om aan die eisen tegemoet te komen', zegt Dijksma. 'Die investeringen moeten alle schakels in de keten wel terug kunnen verdienen.'

Belemmeringen

Dijksma wil dat ketenpartijen samen werken naar het model van de commissie Van Doorn. Daarbij moeten belemmeringen in regelgeving om duurzame investeringen terug te verdienen, opgeheven worden. 'Ook de mededingingsregels worden nader bekeken', zei Dijksma.

Regiegroep

De Regiegroep Duurzame Veehouderij en Agroketens moet bestaande initiatieven van verduurzaming bij elkaar gaan brengen en verder uitrollen. Dijksma is voorzitter van die groep en ook LTO is daarin vertegenwoordigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer