'Heroverweeg fusie DR en Agentschap NL'

Het mislukken van de fusie tussen de Voedsel en Warenautoriteit (VWA), Algemene Inspectiedienst (AID) en Plantenziektekundige Dienst (PD) geeft voldoende aanleiding om de fusie tussen Dienst Regelingen en Agentschap NL te heroverwegen.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland in een reactie op het rapport van de Algemene Rekenkamer over de fusie van de drie overheidsinstellingen tot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

De overheid moet volgens Maat ophouden met allerlei fusies en de verwachting dat het allemaal beter, doelgerichter en efficiënter zal uitpakken, zoals met de NVWA is gebeurd.

Rol spelen

'De overheid moet zich realiseren dat zij een sterke rol dient te spelen in kwalitatieve borging bij export en voor burgers', zegt de LTO-voorzitter.

LTO Nederland kijkt volgens Maat met belangstelling uit naar het plan dat Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft aangekondigd om het toezicht door de NVWA te versterken.

Risico's

De LTO-voorzitter vindt het belangrijkste dat de agrosector zo min mogelijk economische risico’s loopt. 'Ook bij toekomstige aanpassingen bij de NVWA moet dat constant vooropstaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer