€ 1,9 miljoen innovatiecentra Zuid-Holland

Om innovatie in diverse greenports een impuls te geven, ontvangen zes Innovatie- en Demonstratie Centra in Westland, Lansingerland en Greenport Duin & Bollenstreek samen 1,9 miljoen euro aan Europese subsidie.

Voor de Demokwekerij Westland is er 400.000 euro. Dat geld wordt ingezet in onderzoek naar robotica in het innovatie- en demonstratiecentrum Techno Centrum Glastuinbouw dat op 2 oktober werd geopend.

Demokwekerij Westland heeft de verplichting op zich genomen om samen met TU Delft, TNO en het bedrijfsleven een traject op te zetten van 800.000 euro. Daarbij wordt robotisering en mechatronica toepasbaar gemaakt voor de glastuinbouw.

Cross-over

Dit traject van drie jaar wordt ondersteund met een subsidie van 400.000 euro vanuit het EFRO-programma 'Kansen voor West'. Deze maand vindt het eerste cross-over evenement plaats in het Techno Centrum Glastuinbouw.

Dat gebeurt met partijen die zich bezig houden met mechatronica en robotisering. Bedrijven uit onder andere de medische wereld, ruimtevaart technologie, offshore en de landbouw zijn hiervoor uitgenodigd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer