Veel organisaties steunen Boars 2018

Wat 15 jaar geleden nog onmogelijk leek is werkelijkheid: Beerbiggen bestemd voor de Nederlandse mark worden niet meer gecastreerd. De grote uitdaging is Europese marktacceptatie voor berenvlees en de werkgroep Boars 2018 krijgt daarvoor brede steun.

Donderdag, tijdens een bijeenkomst die stond in het teken van non-castratie, liet Eurogroup for Animals (Europese koepel waarvan de Dierenbescherming ook lid is) weten met een aantal partners in strategische landen politici te gaan bewerken. In 2014 zijn er Europese verkiezingen en non-castratie moet hoger op de agenda.

Geborgd controlesysteem

Onder de vlag van het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP) maken LTO en NVV zich sterk voor een geborgd controlesysteem voor berengeur. Ook intensiveren zij de lobby bij de Europese boerenkoepel Copa/Cogeca en zusterorganisaties in de EU.

Statements om het werk van 'Boars 2018' te steunen, waren er ook van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, de koepel van supermarkten CBL en de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Ook het ministerie van Economische Zaken draagt de boodschap van non-castratie via haar kanalen uit.

Vertrouwen

Ten Have is blij met die statements. Het hoort bij de werkwijze - 'polderen' - die de werkgroep hanteerde en die afgelopen jaren hebben laten zien dat het werkt. 'De weg naar 2018 is er een van vertrouwen creeëren', aldus Ten Have.

Henri Kool van het ministerie van Economische Zaken: 'We gaan allemaal onze 'stinkende' best doen om dat waar te maken'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer