Experts+aan+de+slag+met+non%2Dcastratie
© NVT

Experts aan de slag met non-castratie

De Europese Unie (EU) heeft een Expert Group in het leven geroepen. Die is een vervolg op de Declaratie van Brussel. De Expert Group begeleidt het proces om in 2018 in de EU te kunnen stoppen met castreren.

De Expert Group kwam eind vorige week voor het eerst bijeen. Lid zijn onder meer Annechien ten Have (voorzitter Nederlandse stuurgroep Stoppen met castreren) en Gé Backus (projectleider onderzoek).

De groep heeft tot taak om partijen in de hele EU bij het proces te betrekken. De groep gaat voor verschillende aandachtsgebieden werkgroepen formeren. Er komt onder andere een werkgroep voort ketenmanagement en boerderijmanagement.

Werkgroep

Een werkgroep van onderzoekers gaat actief onderzoeksresultaten verzamelen en toegankelijk maken voor alle partijen in de Europese Unie.

Een werkgroep Communicatie buigt zich over de vraag hoe een bredere marktacceptatie kan worden bereikt en hoe Europese partijen hun informatie kunnen uitwisselen.

Declaratie van Brussel

In de EU hebben 31 marktpartijen de Declaratie van Brussel ondertekend. Die geven daarmee aan op vrijwillige basis oplossingen te willen vinden om in 2018 in de EU te stoppen met castreren.

De Export Group komt in de tweede helft van oktober 2013 bij elkaar om een eerste inventarisatie van de werkgroepen te bespreken.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer