Milieufederatie 'dupe van politiek schaakspel'

De Zuid-Hollandse Milieufederatie (NMZH) is de dupe van een politiek schaakspel tussen verschillende partijen. Die conclusie trekken GroenLinks en de Milieufederatie nadat vorige week Provinciale Staten besloten de subsidiekraan dicht te draaien.

Stichting Duinbehoud en Stichting Groene Hart krijgen eveneens vanaf 2014 geen geld meer van provincie Zuid-Holland. In totaal gaat het om een bedrag van 250.000 euro.

Amendementen van PvdA, D66 en SP haalden het niet, waardoor de subsidie werd ingetrokken. De partijen kwamen er onderling niet uit. VVD, CDA en PVV zijn tegen elke variant van subsidieverstrekking.

Pokerspel

Directeur Alex Ouwehand van de Milieufederatie sloeg de gang van zaken vol ongeloof gade. 'Dit kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van de partijen die de NMZH willen steunen?'

Dat politieke pokerspel kent nu volgens hem alleen maar verliezers. 'Zonder provinciale subsidie is het onmogelijk om onze werkzaamheden voort te zetten.'

In gesprek

Om te voorkomen dat Zuid-Holland volgend jaar de enige provincie is zonder Natuur- en Milieufederatie, gaat de organisatie in gesprek met de provincie en de Statenfracties die niet tot overeenstemming konden komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer