Weinig impulsen termijnmarkt

De notering op de aardappeltermijnmarkt staat volgens beursmakelaar De Vries & Westermann onder druk vanwege een gebrek aan nieuwe impulsen.

Op de termijnmarkt varieerde de notering voor het aprilcontract 2014 van fritesaardappelen tussen 21,10 en 20,70 euro per 100 kilo. Met een slotprijs van 20,90 euro leverde de termijnprijs uiteindelijk 0,30 euro in.

Onderkant markt

De markt test de onderkant van de handelsrange, meldt De Vries & Westermann in hun aardappelen update. Op de effectieve markt is er weinig koopbelangstelling van de verwerkende industrie.

Het aanbod van restanten van aardappelen afland of partijen die slecht zijn te bewaren, bepalen in deze fase van het afzetseizoen de onderkant van de dagmarkt. Verder is de tempo van de export nog te laag om meer stemming in de markt te brengen.

Beurs Rotterdam

De handelsbeurs in Rotterdam noteerde gisteren voor het eerst fritesgeschikte aardappelen voor Nederland, België en Duitsland op 150 tot 200 euro per 1000 kilo. Voor export kwam de notering uit op 200 tot 225 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer