Zilveren Speld voor Paul Brussee

Oud-bestuurder Paul Brussee van LTO Noord Duin- en Bollenstreek heeft uit handen van LTO Noord Zuid-Holland-bestuurder Klaas Barendregt de Zilveren Speld ontvangen.

Voordat de WLTO ontstond in 1992, was de melkveehouder al bestuurlijk actief binnen de Hollandsche Maatschappij van Landbouw. Brussee was voorzitter van (sub)afdeling Oegstgeest/Warmond/Sassenheim.

Hij werd vanaf 2004 ook bestuurslid van afdeling Duin- en Bollenstreek, met als portefeuille veehouderij. Ook was hij lid van de agrarische commissie gemeente Teylingen en vervulde bestuurlijke activiteiten voor Campina.

Belangbehartiger

'Jij kan worden gekenschetst als een belangenbehartiger pur sang van de veehouderijbelangen in de Duin- en Bollenstreek', gaf Barendregt aan.

'Dat is een gebied waar de belangen van de bollen erg groot zijn. Jij wilde dat de veehouderij als een volwaardige bedrijfstak werd behandeld, gelijkwaardig aan de bollen. Het is wel altijd het gevecht geweest om de schaarse ruimte.'

Brussee trad vorig jaar al af als bestuurder van de afdeling Duin- en Bollenstreek. Door ziekte in het gezin kwam het er niet van eerder afscheid te nemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer