Zilveren Speld voor afzwaaiende Bassa

Scheidend voorzitter Arie Bassa van LTO Noord Alblasserwaard-Vijfheerenlanden ontving gisteren in Giessenburg de Zilveren Speld. De melkveehouder uit Hei en Boeicop kreeg de versierselen opgespeld door voorzitter Arie Verhorst van LTO Noord Zuid-Holland.

Zilveren+Speld+voor+afzwaaiende+Bassa
© Waterschap Rivierenland

Bassa werd begin jaren 80 bestuurslid bij de lokale afdeling van de CBTB en later de WLTO, de voorlopers van LTO Noord. Verhorst prees Bassa om zijn brede interesse en zijn accurate handelen.

'Hij signaleert veel ontwikkelingen in de sector vroegtijdig en weet die signalen vervolgens af te geven richting de leden. Hij is een trekker met oog voor de toekomst', benadrukte Verhost. 'Zo heeft hij ervoor gezorgd dat er een gebiedsvisie over de land- en tuinbouw in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is geschreven.'

Functies

Bassa bekleedt nog meerdere bestuursfuncties. Hij is voorzitter van Stichting Kavelruil Zuid-Holland en bestuurder van Stichting Boerderij & Erf in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Ook is de melkveehouder dagelijks bestuurslid voor het CDA in waterschap Rivierenland.

Veranderende belangenbehartiging

Reden voor Bassa om te stoppen, is dat hij de jonge boeren een kans wil geven in de LTO-afdeling. 'Ook is de belangenbehartiging verandert. De technische aspecten worden meer opgepakt door toeleverende bedrijven', gaf de scheidend voorzitter aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer