LTO Noord Varkenshouderij op LIV

LTO Noord-vakgroep Varkenshouderij is volgende week aanwezig op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg. Het LTO Noord-thema voor de beurs is ‘varkenshouders verdienen een betere beloning’.

De situatie in de varkenshouderij is niet makkelijk. Er wordt steeds meer gevraagd van varkenshouders, maar al de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn worden nauwelijks beloond. De varkensprijzen blijven te laag.

Plek voor ontmoeting

‘Een ontmoetingspunt op een beurs is een prima plek om met onze leden in gesprek te gaan’, zegt beleidsmedewerker Henk Boelrijk van LTO Noord-vakgroep Varkenshouderij.

Onderwerpen van gesprek kunnen zijn: het mestbeleid, CBL-inkoopvoorwaarden, knelpunten bij het toevoegen van zeugen in de groep op vier dagen en de oprichting van een producentenorganisatie door LTO en NVV.

Stand 234

Leden en andere bezoekers zijn welkom in hal 2, stand 234. Daar is tevens informatie aanwezig over VarkensNET en opleiding en scholing in de varkenshouderij. De LIV is 22, 23 en 24 oktober.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer