Eenmalige regeling oktobergras in foerageergebied

Er komt een éénmalige regeling voor boeren in foerageergebieden die te maken hebben met schade aan oktobergras. Dat hebben de gezamelijke provincies besloten.

Eenmalige+regeling+oktobergras+in+foerageergebied
© Ruud Ploeg

Het Faunafonds besloot eerder dat er voor schade aan oktobergras geen tegemoetkoming wordt verstrekt. Maar omdat het in veel provincies nog niet is toegestaan ganzen in de foerageergebieden te verjagen wordt nu een regeling getroffen.

Deze geldt specifiek voor alle agrariërs van wie de grond in een aangewezen foerageergebied ligt, en die het niet is toegestaan om in oktober 2013 ganzen van hun land te verjagen.

Geen verzoekschrift

Deze boeren krijgen in het voorjaar van 2014 van het Faunafonds een eenmalige tegemoetkoming ter hoogte van het gemiddelde uitgekeerde schadebedrag voor oktobergras van de afgelopen 3 jaar. Er wordt dit jaar in oktober dus niet getaxeerd. De betreffende boeren hoeven zelf geen verzoekschrift in te dienen bij het Faunafonds.

Ganzenakkoord

Onlangs hebben de provincies en de Ganzen-7 afgesproken de definitieve inwerkingtreding van het Ganzenakkoord uit te stellen tot 1 januari 2014.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer