Ganzenworst streekproduct Groene Hart
De ganzenworst van Wild Vleesch uit Rotterdam is gisteren door een deskundige vakjury gekozen tot het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013.
Chef-kok van Avifauna en juryvoorzitter Peter Weissenburger: 'Deze worst heeft een goede structuur en is, door gebruik van kinnebak (varkensvet), rijk van smaak.'
Verder voldoet het verhaal en product van het jonge Rotterdamse bedrijf Wild Vleesch volgens hem aan alle criteria: ambachtelijk en streekeigen. 'Het is gewoon een ontzettend goede worst.'
Hollands Wild
Paul van den Hoven, de man achter Wild Vleesch, is een gepassioneerd worstenmaker. De ganzenworst begon als een gezamenlijke zoektocht naar lokaal wild met de jagers van Hollands Wild.
Van den Hoven wil de wilde gans uit het Groene Hart op kaart en dis brengen. 'Met de consumptie van gans wordt de schade voor boeren verminderd, hoeven jagers geschoten wild niet te vernietigen en wordt eerlijk dierlijk eiwit in de voedselketen gebracht.'
Aanmoedigingsprijs
De saliekaas van kaasboerderij Booij uit Streefkerk ontving de aanmoedigingsprijs ’t Groentje, als veelbelovend en nieuw Groene Hart streekproduct.
'De ronde kaas met een groot salieblad erop is een lekkere kaas, zacht en rijk aan smaak, die in de mond goed tot ontwikkeling komt,' staat in het juryrapport.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners

Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Krone AM243CV maaier
2003, P.O.A.
-
Massey Ferguson 7616 Dyna-6
2014, P.O.A.
-
Fendt 718 Gen6 Power
Nieuw, P.O.A.
-
Pottinger Novacat 305 3-puntsmaaier
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Veldmedewerker
Collectief Lopikerwaard - Polsbroekerdam, Lopik
Gezocht: biologische boer / opvolger bedrijf
Land van Ons - Ransdaal, Voerendaal
Aardappelkweker/aardappelveredelaar
Doornbos Werving & Selectie - Noordoostpolder
Werkplaatsmonteur
Van der Sluis - Ens (Noordoostpolder)
Weer
-
Zondag10° / 7°85 %
-
Maandag10° / 9°90 %
-
Dinsdag9° / 8°90 %