Ganzenworst streekproduct Groene Hart

De ganzenworst van Wild Vleesch uit Rotterdam is gisteren door een deskundige vakjury gekozen tot het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013.

Ganzenworst+streekproduct+Groene+Hart
© Groene Hart, Kloppend hart

Chef-kok van Avifauna en juryvoorzitter Peter Weissenburger: 'Deze worst heeft een goede structuur en is, door gebruik van kinnebak (varkensvet), rijk van smaak.'

Verder voldoet het verhaal en product van het jonge Rotterdamse bedrijf Wild Vleesch volgens hem aan alle criteria: ambachtelijk en streekeigen. 'Het is gewoon een ontzettend goede worst.'

Hollands Wild

Paul van den Hoven, de man achter Wild Vleesch, is een gepassioneerd worstenmaker. De ganzenworst begon als een gezamenlijke zoektocht naar lokaal wild met de jagers van Hollands Wild.

Van den Hoven wil de wilde gans uit het Groene Hart op kaart en dis brengen. 'Met de consumptie van gans wordt de schade voor boeren verminderd, hoeven jagers geschoten wild niet te vernietigen en wordt eerlijk dierlijk eiwit in de voedselketen gebracht.'

Aanmoedigingsprijs

De saliekaas van kaasboerderij Booij uit Streefkerk ontving de aanmoedigingsprijs ’t Groentje, als veelbelovend en nieuw Groene Hart streekproduct.

'De ronde kaas met een groot salieblad erop is een lekkere kaas, zacht en rijk aan smaak, die in de mond goed tot ontwikkeling komt,' staat in het juryrapport.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer