Spanning rond ganzenakkoord

Aanstaande donderdag spreken de provincies en de partijen van het Ganzenakkoord over de definitieve invulling van het akkoord.

Spanning+rond+ganzenakkoord
©

Belangrijke speerpunten in de besprekingen zijn de financiering en de invulling van de gereedschapskist voor het bestrijden van de ganzen.

De provincies moeten extra geld vinden om de aflopende contracten voor foerageergebieden te verlengen. Lukt dat niet, dan is uitstel van het akkoord een reële optie. Breed gedragen alternatieven voor het ganzenakkoord lijken niet voorhanden.

Binnen LTO voelen de provinciale portefeuillehouders Flora en Fauna de spanning. Er moet een goede financiële regeling komen, anders kan de schade niet worden gedekt, vinden zij.

Shoppen

LTO heeft eerder aangeven niet te willen 'shoppen' in het akkoord. 'We hebben altijd gezegd dat het hele akkoord moet worden uitgevoerd en niet onderdelen ervan. Daar houden we ook aan vast', zei LTO-woordvoerder Peter de Koeijer eerder.

Wel geeft De Koeijer aan dat als het akkoord niet rond komt, het Ganzenakkoord op een later tijdstip zal beginnen. Volgens de planning zou het ganzenakkoord per 1 november ingaan.

Dat zou betekenen dat de jacht, ook op overjarige grasland gewoon deze winter kan plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer