Q-koortspatiënten stellen boer aansprakelijk

Ongeveer driehonderd Q-koortspatiënten stellen ruim honderd geitenhouders aansprakelijk voor hun schade. Letselschadeadvocaten die de claims behandelen, proberen zo met de verzekeraars van de boeren om tafel te komen om te praten over een vergoeding.


De advocaten Ivo Sindram en Luc Rohof hebben dat gezegd. De geitenhouders ontvangen vandaag de eerste brieven van de advocaten.

Sindram legde uit dat alle boeren aansprakelijk zijn gesteld, omdat een rechtstreeks verband tussen een ziektegeval en een besmette boerderij moeilijk is vast te stellen.

'Het gaat ook niet om de schuld, maar over de vraag wie opdraait voor de schade. In veel gevallen is de geitenboer ook slachtoffer en treft hem geen blaam. Het is niet onze bedoeling om het boerengezin te treffen.'

Onderhandelen

Als onderhandelen met verzekeraars niet lukt of slaagt, stappen de patiënten naar de rechter. Over de hoogte van de totale schade kunnen de advocaten nog niks zeggen.

Het kan gaan om een paar 100 euro voor een paar dagen ziekte tot tonnen voor patiënten die bijvoorbeeld hun hele bedrijf zijn kwijtgeraakt, zegt hij.

Door de Q-koorts raakten duizenden mensen ziek, vooral in Noord-Brabant. Velen kampen nog steeds met de gevolgen.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer