Start derde ronde zonnepanelencollectief

Het zonnepanelencollectief van LTO, Vraagbundeling Zonnepanelen, is vandaag aan de derde ronde begonnen.

In de eerste twee ronden is 7 megawatt aan zonnepanelen gelegd. De derde ronde heeft een potentieel van ruim 10 megawatt. Het collectief van LTO is momenteel het grootste zonnepanelencollectief van Nederland.

Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LTO Noord, ZLTO en LLTB) een belangrijk speerpunt.

Vraagbundeling
SolarNRG plaatst de panelen namens LTO bij de familie Van Dal in Waalwijk. Van Dal is de eerste deelnemer van de derde ronde in het project Vraagbundeling Zonnepanelen waar de panelen gelegd worden.

Het gaat om een veehouderijbedrijf waar circa 66 panelen met een oppervlakte van ongeveer 110 m2 gelegd gaan worden. Goed voor ruim 14.000 kWh stroom. De panelen voorzien daarmee voor 90 procent in de energiebehoefte op het bedrijf.

Duurzaam rendement
Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LTO Noord, ZLTO en LLTB) een belangrijk speerpunt.

Met de zonnepanelen gaan ondernemers hun energieverbruik zelf opwekken. Dit draagt bij aan de sectorale doelstellingen voor een duurzaam energiegebruik in de agrarische sector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer