LTO Utrecht wil 'verkavelen voor groei'

LTO Noord Utrecht is enthousiast over de methode 'Verkavelen voor Groei' en wil hiermee graag aan de slag. Dat zegt secretaris Theo Stam in reactie op de vorige week gepubliceerde verkavelingsbarometer.

De kwaliteit van de verkaveling is in provincie Utrecht gemiddeld redelijk en in het oosten van de provincie matig tot slecht. Dat toont de website verkavelenvoorgroei . nl . die vorige week is gelanceerd door LTO Nederland, Dienst Landelijk Gebied en het Kadaster.

'De verkaveling in Utrecht loopt door de vergroting van de bedrijven de laatste jaren hard achteruit. Dat betekent dat boeren meer kosten moeten maken en dus een lager inkomen hebben', weet Stam.

Onveilig

Maar het betekent ook dat meer trekkers onnodig veel kilometers op de weg zitten en dat zorgt voor meer onveiligheid in het verkeer, stelt hij.

LTO Noord Utrecht probeert samen met DLG en Kadaster een programma voor kavelruil voor de komende jaren op te zetten. 'Dat programma willen we inbrengen bij de provincie, waarmee ook Brussels geld binnengehaald kan worden', licht Stam toe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer