Dierenbescherming+dreigt+met+logoverbod
© Dierenbescherming

Dierenbescherming dreigt met logoverbod

De Dierenbescherming dreigt met een verbod op het voeren van het Beter Leven kenmerk voor bedrijven die sjoemelen met het vlees. Hiermee reageert de Dierenbescherming op beschuldigingen aan het adres van Vion.

De Dierenbescherming is geschokt over onthullingen van tv-programma Zembla over vermeend geknoei met varkensvlees bij Vion. De uitzending hierover is vanavond te zien.

In het programma zeggen twee Vion-medewerkers dat regelmatig gangbaar varkensvlees wordt verkocht als 'sterrenvlees'. Vion zegt zich niet in dit beeld te herkennen.

Kwalijk

'Als de consument niet kan vertrouwen op ons logo omdat er moedwillig door Vion ander vlees dan afgesproken wordt verpakt, is dat een zeer kwalijke zaak', zegt een woedende Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

'Natuurlijk moet ik eerst onomstotelijk bewijs zien, maar ik ben erg geschrokken van de beweringen van de klokkenluiders in Zembla.'

Nooit ontregelmatigheden

De Dierenbescherming heeft zelf de afgelopen dagen extra controles laten verrichten naar mogelijke misstanden bij Vion. De Dierenbescherming voert deze controles niet zelf uit, maar heeft dit uitbesteed aan een onafhankelijke, in dit werk gespecialiseerde organisatie (CoMore).

Deze heeft noch in het verleden, noch tijdens de aanvullende controles onregelmatigheden aangetroffen, stelt de Dierenbescherming.

Onderste steen

De beschuldigingen waar Zembla mee komt, noemt de Dierenbescherming echter zeer serieus en zouden kunnen duiden op structurele fraude. Dales zegt tot het uiterste te zullen gaan om de onderste steen boven te krijgen. 'Fraude met ons kenmerk moet keihard aangepakt worden.'

Dales zegt niet te schromen om justitie in te schakelen als de beschuldigingen waar blijken te zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer