Vion+ontkent+%27gesjoemel%27+met+sterrenvlees
© Marcel Bekken

Vion ontkent 'gesjoemel' met sterrenvlees

Vleesleverancier VION ontkent te frauderen met vlees van het Beter Leven kenmerk. Tv-programma Zembla stelt vanavond in een reportage dat Vion gangbaar vlees verkoopt als sterrenvlees.

Het Beter Leven-vlees is onder meer te vinden in de schappen van Albert Heijn en Plus. Ook levert Vion vlees aan tal van andere supermarkten.

Anoniem opgevoerde medewerkers van Vion zeggen in de Zembla-uitzending dat Vion gangbaar vlees als het duurdere sterrenvlees verkoopt omdat er dan meer geld mee verdiend kan worden. Vion verkeert, zoals bekend, al enige tijd in zwaar weer.

Onderzoek

Vion zegt 'vanuit beperkte informatie van Zembla' onderzoek te hebben uitgevoerd naar de beschuldigingen. 'Er zijn in dat kader geen tekortkomingen geconstateerd', zegt woordvoerder Bert Urlings van Vion in een verklaring.

'Wij hechten veel waarde aan het verwezenlijken van de vraag van de consument en zullen altijd zorgdragen voor integriteit van het product. Vion werkt conform robuuste kwaliteitssystemen.

E.coli

De kwestie komt boven op de beschuldigingen dat grote slachterijen mest niet adequaat van de karkassen zou afsnijden, zodat er op grote schaal vlees met de schadelijke E.coli-bacterie in supermarkten wordt verkocht.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft erkend dat de controles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ernstig tekortschieten en heeft aangekondigd slachterijen strenger te zullen aanpakken bij misstanden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer